U wilt het terrein van uw industriële klanten graag zo droog mogelijk houden na een regenbui. Maar dat valt nog niet mee in een tijd waarin we door klimaatverandering met steeds extremere regenval te maken krijgen. In dit artikel leggen we u uit hoe u de buitenruimte voor waterbeheer van een industrieel complex optimaal kunt inrichten.

Droge terreinen met Duborain
DYKA biedt u een eenvoudig, overzichtelijk en gemakkelijk toepasbaar antwoord: het Duborain regenwatersysteem. Het doel: uw industrieel terrein droog houden, ecologisch verantwoord omspringen met regenwater en regenwater afkoppelen van de vuilwaterafvoer. Zo komt DYKA tegemoet aan de vraag van maatschappij en professionals. Die droge terreinen beginnen al met een efficiënte evacuatie van regenwater van platte daken. Dankzij het Vacurain UV-systeem voorkomt u waterophoping op het dak. Vacurain zuigt daken bij intensieve regenbuien letterlijk leeg. Door regenwater zo dicht mogelijk bij de bron op te vangen, te behandelen en te gebruiken of infiltreren voorkomt Duborain tijdens en na intensieve regenbuien een verzadigde bodem, plasvorming en wateroverlast. Bij uitgebreide projecten of twijfel over uw specifieke situatie, raden wij u aan contact met ons op te nemen om zo tot een sluitend antwoord te komen. Want uw regenwaterprobleem is onze uitdaging. En onze uitdaging is uw oplossing: Duborain.
Optimaal regenwaterbeheer met een geïntegreerd systeem
Regenwaterbeheer houdt in dat regenwater zoveel mogelijk en zo dicht mogelijk bij de bron (dus op het eigen perceel) vastgehouden, behandeld (gefilterd) en verwerkt (geïnfiltreerd/vertraagd afgevoerd) wordt. Regenwater verwerken in de industriebouw vereist een systematisch antwoord. Daarom is het handig om een compleet geïntegreerd systeem hiervoor in te zetten: opvangen, transporteren, filteren, gebruiken, infiltreren en reguleren. Vanaf de eerste druppel op het perceel is alles dan perfect op elkaar afgestemd.
Bij een industrieel complex kunnen we 6 stappen onderscheiden. We lopen de verschillende stappen door en leggen uit wat er per stap gebruikt kan worden in de industriebouw voor een zo efficiënt mogelijk regenwaterbeheer.
U kiest eenvoudig welke stappen voor u van toepassing zijn. Daarbij kunt u vertrekken vanuit twee situaties: regenwater afkomstig van het dak en regenwater opgevangen op het terrein.

De buitenruimte afstemmen op het UV-systeem in het gebouw
Het liefst wil u natuurlijk dat alles naadloos op elkaar afgestemd is. Dat geldt dus ook voor het infiltratiesysteem en het UV-systeem waarmee de regenval op het dak wordt afgevoerd. Om die reden krijgen we bij DYKA regelmatig de vraag: Hoe koppelt u een UV-systeem aan een buitenruimte? In het geval van onze concepten Vacurain en Duborain is deze koppeling een fluitje van een cent. Beide systemen passen moeiteloos op elkaar, dus het regenwater kan in één geïntegreerd systeem door naar de infiltratiekratten in de buitenruimte.
Wil u meer advies over de inrichting van de buitenruimte van uw industrieel complex?
Contacteer Bram Vreys, Technical Sales Manager, van DYKA

Hoe ontwerp je een goed UV-systeem?
Het ontwerpen en berekenen van een solide UV-systeem op basis van specifieke gegevens en kenmerken van een gebouw.
Lees meer
Wetgeving omtrent hemelwaterafvoer in België
Wanneer het gaat om hemelwaterafvoer, zijn in België allerlei technische voorschriften en aanbevelingen. In dit artikel zetten wij deze regels op een rij.
Lees meer
Welk UV-systeem past het beste voor uw project?
Het beheer van regenwater begint bij het opvangen en afvoeren. DYKA biedt de keuze tussen twee UV-systemen: Vacurain Fix (PE) en Vacurain Flex (PVC).
Lees meer